UESPWiki:Administrator Noticeboard/Archives/Switching to New Content1 Server

A UESPWiki – Sua fonte de The Elder Scrolls desde 1995
Semi Protection
This is an archive of past UESPWiki:Administrator Noticeboard discussions. Do not edit the contents of this page, except for maintenance such as updating links.

Switching to New Content1 Server

I setup the new content1 server over the long weekend and am planning on switching over tonight unless something terrible comes up. There *should* be no disruption from the user/editor point of views other than possibly having to re-login due to the resetting of the php session data. If you notice anything strange tonight or the next few days don't hesitate to mention here or on my talk page. -- Daveh 21:41, 8 September 2009 (UTC)

Update: I have switched over to the new content1 and have fixed a few issues but other than things loading a bit slower (which may indicate other issues) everything seems to be working. -- Daveh 22:16, 8 September 2009 (UTC)

Two major sources of problems that I can see so far:
  • The ownership of all files appears to have changed during the switch, which is likely to cause various problems. I just changed the group ownership of everything in the phpbb3 directory to apache; prior to that change, the forums were completely unable to load because apache couldn't read several important files in the directory.
  • The IP address of content1 has changed, which means that mysql doesn't completely recognize the new server... I'm not sure where else the IP address needs to be changed.
--NepheleTalk 22:41, 8 September 2009 (UTC)
There's also something strange with the apache settings on content1: any attempt to access wiki pages directly on content1 takes you to EQWiki instead of UESPWiki (e.g., Main Page). --NepheleTalk 16:07, 9 September 2009 (UTC)
The EQWiki thing is probably due to how I've setup the Apache configs on the new content1 (using conf.d with individual config files for each site or module). Its either a typo in a config or perhaps the loading order of the configs.
Note that my home internet decided to stop working on me 2 days ago (first time in 10 years) so it will be a few days before it will be working again. Am checking on the site from work but won't do too much from there unless its a priority. -- Daveh 20:46, 10 September 2009 (UTC)
Thanks, Daveh, content1 defaults to UESP again instead of EQWiki. One other thing is that (a) I've lost membership in the 'uesp' group on content1 and (b) the wiki directories and files are all owned by the 'uespadmin' group, to which nobody appears to belong. If you can't get to it, I should be able to make the necessary changes later today -- but I'm not sure whether that means there are also changes needed for some of your scripts. I'll leave the scripts up to you ;) --NepheleTalk 22:17, 12 September 2009 (UTC)